Nieuws

AstraZeneca en Johnson & Johnson hervatten proeven met coronavaccins

By 2 november 2020 No Comments

AstraZeneca en Johnson & Johnson hervatten in de Verenigde Staten hun proeven met de door hen ontwikkelde coronavaccins. De farmaceuten legden uit voorzorg de onderzoeken tijdelijk stil vanwege gezondheidsproblemen bij enkele proefpersonen.

De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca en de University of Oxford stopten begin september met hun proeven, maar hebben deze nu in de Verenigde Staten hervat.

De proeven in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Japan, Brazilië en India zijn al op een eerder moment hervat. De klinische onderzoeken werden stopgezet nadat een Britse proefpersoon ziek werd. Volgens de Amerikaanse autoriteiten zijn er geen gevaren voor de gezondheid van de deelnemers.

Ook de proeven van Johnson & Johnson in de Verenigde Staten werden stilgezet vanwege de gezondheid van een proefpersoon. Een onafhankelijke commissie heeft de zaak onderzocht. De beroerte die een man zou hebben gekregen, zou niet gerelateerd zijn aan het coronavaccin.

De Leidse vaccinmaker Janssen, een dochterbedrijf van Johnson & Johnson, zal naar verwachting maandag of dinsdag de proeven in de Verenigde Staten weer hervatten.

Onderzoeken naar nieuwe medicijnen en vaccins worden uit voorzorg altijd stopgezet als zich een bijwerking voordoet tijdens een klinische proef. Daarna volgt een onderzoek om aan te tonen of de problemen verband houden met het vaccin.

BRON : https://www.nu.nl/coronavirus/6085993/astrazeneca-en-johnson-johnson-hervatten-proeven-met-coronavaccins.html
Datum : 24-10-2020