Dagbesteding

Wegens de coronapandemie is de dagbesteding per 1 maart 2021 gesloten.

Het dagbestedingsprogramma biedt cliënten een afwisselende invulling van de dagen, rust, regelmaat en structuur, de mogelijkheid om een sociaal netwerk te onderhouden en verder uit te bouwen en geeft de mantelzorger wat meer rust omdat de zorg even overgenomen wordt.

De gezamenlijke activiteiten vinden plaats in een kleine groep, dit is afhankelijk van de zorg die onze cliënten nodig hebben. We bieden dagelijks een gevarieerd dagprogramma, waarbij de begeleiding in handen is van een team van op elkaar ingespeelde professionals: verzorgers, activiteitenbegeleiders, verpleegkundigen en vrijwilligers.

Door de kleinschaligheid is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Een dag binnen de dagbesteding kan er als volgt uitzien:
Na ontvangst met koffie en thee kunnen onze cliënten gedurende de dag deelnemen aan afwisselende activiteiten op het gebied van onder andere beweging, zingen, literatuur, groepsgesprek, kunst en creativiteit.
Er wordt een wandeling gemaakt, geheugentraining, dagjes uit en boodschappen worden gedaan.

Eind van de middag is er altijd een smakelijke lunch, warm of koud, zo veel mogelijk zelf klaargemaakt door cliënten onder begeleiding van een van de medewerkers van de dagopvang.

Wmo en eigen bijdrage:
Dagbesteding kunt u bij ons aanvragen als u een indicatie heeft gekregen via uw gemeente. Deze hulp valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Voor dagbesteding hoeft u geen eigen bijdrage te betalen van de gemeente Drechtstede.

Onze intakeafdeling kan u helpen met het aanvragen van dagbesteding.

Contact

Depse Zorg hoofdkantoor
Krommedijk 92
3312 CH Dordrecht
078 645 81 36

Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op
maandag tot en met vrijdag:
08.00 – 12:30 uur
13:00 – 17.00 uur

Spoedtelefoon
Buiten kantoortijden zijn wij bereikbaar
voor “medische vragen”, die niet kunnen
wachten op : 06 46 80 59 90.